Marko iz ekipe MH studia se je 23. septembra spet odločil za podvig, katerega si doslej še ni upal noben drug frizer. Tokrat je s sabo vzel dobro znanega glasbenika Dejana Kranjca in z malo pomoči je nastala nova “odbita” frizura najvišje v Sloveniji. Sledi njegov zapis.

Pred petimi leti sem se spomnil nečesa, kar se ni spomnil še nihče drug – zakaj ne bi strigel na vrhu najvišje točke v Sloveniji? Dobil sem vprašanja: “Zakaj bi to kdorkoli naredil?” Odgovor je preprost. Frizerji smo cele dneve zaprti v studiih, kjer pridno in strastno vihtimo frizerske škarje, mešamo barve in feniramo nove oblike. Želim si, da moji kolegi skrbijo za svoje zdravje, se odpravijo v naravo, se sprostijo in naredijo nekaj dobrega zase. Ne samo kolegi, kdorkoli.

Letos sem spet držal obljubo. Najprej sem v podvig prepričal prijatelja, nato pa sem se spraševal, koga bi letos sploh sfriziral na vrhu. Takoj sem se spomnil na odštekane frizure Dejana Kranjca! In ker je tudi kot oseba “odbite” narave, seveda v dobrem smislu, ga ni bilo težko prepričati.

Ob treh zjutraj smo štartali s Pokljuke – Rudno polje. Pot je bila zelo prijetna, čas nas ni preganjal, vreme je bilo super. Predvsem pa smo se poti družili, smejali in preprosto uživali. Pot nas je najprej peljala čez Studorski preval. Sledila je prva postojanka, čas za malico in kavo pri Vodnikovem domu. Do koče na Planiki smo imeli dve uri. Ko smo prispeli do koče, smo vsi veselo zakričali: “Samo še ena urca in spet bomo pravi Slovenci!”

Ko smo bili na vrhu, ni bilo časa za oddih. Hitro sem vzel škarje iz nahrbtnika, posedel Dejana in prijatelja ter začel s striženjem. Tako je, letos sem na 2.864 metrih nadmorske višine postrigel kar dva pogumneža! “Bilo je zelo zanimivo. Hoja je bila zame zelo naporna. Na vrhu sem bil krščen, obrit, polakiran, tudi irokezo mi je naredil,” je povzel Dejan.

Striženje na vrhu Triglava je pospremil nepričakov dogodek. Vreme se je na vrhu zelo poslabšalo. Bile so le štiri stopinje celzija in prsti so mi med striženjem skoraj pozebli. Kljub razmeram sem postrigel oba, priznam pa, da nisem strigel sam, saj mi je pri oblikovanju frizure pomagal tudi … veter. Vreme se je spreminjalo, začelo je deževati, ampak je zdržalo toliko časa, da sem lahko zaključil s striženjem.

Za nami je bilo: 15 ur planinarjenja, več kot 44.000 prehojenih korakov in osvojen Triglav v enem dnevu.

Fantje, vsa čast in hvala!

Že komaj čakam na podvig naslednje leto.

Marko