Ekipa MH studia se je prejšnji teden udeležila dolgo pričakovanega seminarja pod taktirko mojstra oblikovanja pričesk Sasha Kremicha. Sasho je Slovenec, ki živi in dela v Londonu. Tam je vodja izobraževanja pri mednarodno priznanemu in uveljavljenemu studiu Trevor Sorbie.

Obiskali smo seminar, na katerega smo MH-jevci čakali več kot pol leta. Sasha sebe opisuje kot motiviranega, ustvarjalnega in strastnega posameznika, ki pri svojem delu spretno združuje vse izkušnje iz pretekle kariere. In to lahko potrdimo tudi sami. Ni bil seminar, za katerega bi dvomili ali tavali v temi, saj nam je Sasho točno povedal, katere pripomočke potrebujemo na seminarju. Iz tega smo točno vedeli, da nam bo Sasho pokazal najsodobnejše in še nikoli videne tehnike oblikovanja las.

Ne bojte se “razorja”

Na seminarju smo se osredotočili predvsem na osnovne, “prime” tehnike striženja in oblikovanja las. Predstavil nam je manjše, a nepogrešljive trike, ki nam bodo v prihodnje olajšali delo v salonu. Pokazal nam je osnove uporabe “razor cutting” orodja – učinkovitega za hitro zaključevanje sleherne tehnike. Z “razorjem” smo se sicer srečali že pred petimi leti, vendar je Sasho k našemu znanju dodal nove ideje. “Razor” je namenjen vsem tipom las, ženskim in moškim pričeskam. Veliko frizerjev si ne upa spopasti z “razorjem”, saj se bojijo, da “razor” poškoduje strukturo las. Spoznali smo, da to definitivno ne drži. Frizerskim kolegom priporočamo, da se spoznajo s tem izjemnim orodjem.

Sasho, hvala

Seminar ni bil namenjen le striženju, predstavil nam je tudi nove prijeme za oblikovanje, veliko pa smo se pogovarjali o tem, kako vzpostaviti sproščen in zaupljiv odnos s stranko. Nabrali smo ogromno novega znanja, s katerim bomo lažje delali, bili bomo še natančnejši pri podrobnostih in z novim pristopom dela po sekcijah prišli do najboljših rezultatov pri sleherni pričeski.

Komaj čakamo, da si bo Sasho Kremich spet vzel čas in prišel v Slovenijo z novimi tehnikami in idejami.

Vse kar lahko rečemo za konec, je le iskren hvala.

MH studio