Dve enostavni pričeski za čas, ko ne morete k frizerju

Če ga niste opazili sami, je bil Marko včeraj gost oddaje Dobro jutro na TV Maribor. Voditeljica Veronika K. Žajdela je takoj izpostavila drznost naših frizur. Ima prav, saj si upamo predlagati urejeno pričesko kar iz vaše domače kopalnice. Pravzaprav kar dve enostavni, hitri, a elegantni rešitvi.

Najprej je važno, da si priskrbite kakovostne izdelke za nego vaših las; predvsem šampon, balzam in masko. Pri termični obdelavi morajo biti lasje najprej zaščiteni, nato pa ustrezno nahranjeni. Pred kakršnimkoli urejanjem pričeske pa jih dobro operite.

 

1. Graciozen vozel v dveh potezah

 

Iz zgornjega dela las naredite večji čop in ga pritrdite z elastiko. Tako bo ob straneh, na višini ušes nastala vodoravna črta – meja med spodnjim in zgornjim delom las.

Nato tik za elastiko čop razdelite na dva dela in skozi odprtino čez elastiko zavijte in ustavite preostanek čopa.

Na ta način skrijete elastiko in hkrati naredite graciozen vozel. Dodatno lahko to glamurozno pričesko popestrite s kito, ki jo lahko spletete na preostanku čopa.

 

2. Nadgrajena figa

 

Druga pričeska je nadgradnja prve. Ko izvedete najprej korake prve pričeske, primite vse lase v čop in ga še enkrat pritrdite z elastiko. Nato preostali spuščen čop spletite v debelejšo kito.

Nato kito ovijte okoli druge elastike in ustvarite nadgrajeno figo, ki jo pritrdite z lasnicami.

Obe ideji za pričeski pa lahko v teh prazničnih časih popestrite s srebrnimi ali zlatimi mašnicami, okrasnimi sponkami.

Decembra ne pozabimo na dobrodelnost!

Marko je v oddaji spregovoril tudi o dobrodelnosti. Ne pozabimo, da smo v zadnjih dveh letih izpeljali tri pomembne dobrodelne dogodke. Dvakrat smo izvedli akcijo Odreži drugačnost, ko je na Velenjski plaži več deset slovenskih priznanih mojstrov pričesk striglo mimoidoče in prispevek za delo namenilo otrokom v stiski. V kulturnem domu Velenje pa se je maja lani zgodil glasbeno-plesni-frizerski spektakel Misli hrabro za ozaveščanje ljudi o sladkorni bolezni. Marko vsako leto pričesko uredi tudi na Triglavu; s tem dejanjem ozavešča o pomenu zdravega in aktivnega življenjskega sloga.

Kdaj bomo spet skupaj?

Med mirovanjem našega studia počnemo marsikaj. Izobražujemo se, veliko časa namenjamo temu, kako vas bomo, drage stranke, presenetili, ko bomo spet odprli vrata MH studia. Predvsem pa … pomemben je počitek, ampak brez posedanja križem rok.

Res že komaj čakamo, da bo to “hecno” leto 2020 za nami in da bomo prihodnje leto aktivno med vami vsaj dvakrat bolj pogosto, kot smo bili doslej. Želimo si še več druženja v našem studiu, še odmevnejša dogodka Odreži drugačnost in Misli hrabro, veseli pa bomo vsake vaše nove ideje, navdiha, želja.

Na naši FB strani MH studio zapišite v komentar, kaj bi vi počeli v naši družbi naslednje leto; predlagajte ideje za še bolj odštekane pričeske, zaupajte nam, komu bi lahko še pomagali, spodbudite nas k novim podvigom!

Hvala, da ste z nami, poslednjo misel tega leta pa vam zaupamo tik pred koncem leta.

MH studio