Predsednica Društva diabetikov Velenje Romana Praprotnik je danes predala dobrodelni ček Juriju Šorliju, direktorju Bolnišnice Topolšica, za sedem nujno potrebnih blazin proti preležaninam. Ta so pogosto neprijetno stransko breme sladkornih bolnikov. Sredstva so prispevali sponzorji in obiskovalci dogodka Misli hrabro, ki ga je skupaj s kolegi in prijatelji maja lani organiziral Marko Hriberšek iz frizersko-modnega studia MH.

Marko, ki je tudi sam sladkorni bolnik, s prepletom glasbe in plesa ni le predstavil najnovejših modnih trendov na področju frizur in ličenja, ampak je množico privabil predvsem za dober namen. “Ko podariš ček, zadovoljiš svojo dobrodelno plat. Osreči te dejstvo, da si pomagal nekomu, ki je pomoči potreben,” pravi marko in dodaja, da je brez pomisleka vedno pripravljen sodelovati z društvom: “Še vedno premalo vemo o sladkorni bolezni. Bolj bi se morali zavedati, kako zahrbtna je lahko ta bolezen.”

Kot pravi predsednica, so v društvu povezovalni in humanitarni čez celo leto, a dogodek, kot je Misli hrabro, je edinstven po svojem sodobnem kontekstu trendov mode, glasbe in plesa: “Bolnišnica Topolšica težko pride do tovrstnih sredstev, zato smo veseli, da smo lahko pomagali. Usmerjeni smo v to, da bomo tudi v prihodnje pisali dobre zgodbe, Marku pa se zahvaljujem za izvrstno idejo, zaradi katere so sladkornim bolnikom na dogodku pritekle tudi solze sreče. Naše vodilo je, da vedno pomagamo, saj nikoli ne vemo, kdaj bomo mi potrebni pomoči.”

Moda, glasba, znani obrazi in dobrodelnost bodo pisali tudi leto 2020

Poleg dogodka Misli hrabro je Marko znan predvsem po vsakoletnem dogodku Odreži drugačnost, ko skupaj s frizerskimi kolegi iz celotne Slovenije zbira sredstva za otroke iz ogroženih družin. S tem več kot dokazuje, da poleg spretnega vrtenja škarij in poznavanja zadnjih modnih trendov, nosi v sebi veliko srce. Marko je prvi in edini frizer, ki je pričeske urejal tudi na vrhu Triglava. To pa zato, da ljudi spomni, kako pomembno je gibanje za zdravo življenje.

“Misli hrabro ni edino in prav tako ne zadnje dejanje. 21. junija 2020 sledi tudi tretja edicija dogodka Odreži drugačnost v sodelovanju z Mestno občino Velenje na Velenjski plaži, kjer se bom še bolj zavzemal, da povežem več frizerjev iz celotne Slovenije,” zaokroži Marko in doda, da morajo tudi frizerji začutiti v sebi skrito dobrodelno plat.

Utrinki s prve edicije Misli hrabro

© foto: Rok Rakun https://rrakun.com
© foto: Rok Rakun https://rrakun.com
© foto: Rok Rakun https://rrakun.com
© foto: Rok Rakun https://rrakun.com
© foto: Rok Rakun https://rrakun.com
© foto: Rok Rakun https://rrakun.com
© foto: Rok Rakun https://rrakun.com
© foto: Rok Rakun https://rrakun.com