Beljenje, svetlenje, razbarvanje

Kakorkoli poimenujemo to intenzivno tehniko friziranja, moramo najprej dobro vedeti, v kaj se spuščamo, ko se za to odločimo. Dejstvo je, da o beljenju stranke vedo zelo malo ali mislijo, da vedo vse. Še več – stranke se večkrat odločijo za samostojno beljenje doma. Napaka!

Vsakdo izmed nas ima svoj tip las in lasišča, medtem pa so kemična sredstva za beljenje ista za vse. Ta kemična sredstva niso povsem nedolžna, kar pomeni, da lahko različno reagirajo na različne tipe las in lasišč.

Vaše lase in lasišče morate najprej dobro poznati. Definirati morate, ali imate močne ali šibke lase, občutljivo ali vzdržljivo kožo. Pomislite na vse, kar ste doslej počeli z vašimi lasmi. Vprašajte se, ali ste morda kdaj dobili algerično reakcijo na koži. To iskreno povejte vašemu frizerju.

Tehnike beljenja za vsakogar

Brez skrbi. Za beljenje se lahko odloči kdorkoli, vendar se mora nujno pred tem posvetiti s frizerjem. Frizer mora imeti zadnjo besedo pri tem, kako intenzivno lahko belite lase, povedati vam mora, v kakšni kondiciji so vaši lasje. Prav tako ni nujno, da belite lase v celoti – lahko se odločite za različne tehnike od blanžiranja do pramenov.

Pogovor pretehta vse

Frizer in stranka se morata pred postopkom temeljito pogovoriti. Stranke pridejo pogosto k frizerju z zasidrano idejo sanjske pričesek. To idejo so najbrž dobile na spletu, s posnemanjem svojih idolov. Veliko frizerjev želi hitro ugoditi stranki, zato ne razmišljajo o posledicah, ampak stranki ugodijo. Še ena napaka! Treba je reči ne, ko je z beljenjem lahko ogroženo zdravje las ali poškodbe lasišča.

Zahteven in dolgotrajen postopek

Beljenje je postopek, ki lahko traja več ur. Je tudi postopek, ki stane malo več. Frizer se pri beljenju stranki posveti v celoti in za postopek porabi lahko tudi cel delovni dan. Pri tem se porabi ogromno sredstev in izdelkov. Ovržimo misel, da je to poceni postopek, ki bi ga lahko plačali z le par deset evri.

Razmišljajmo dolgoročno …

… in ne le o instantnem videzu po opravljeni storitvi. Predvideti moramo, kako bo to beljenje vplivalo na nadaljnjo rast las in videz pričeske. Stranka mora najprej ceniti svoje lase. Ni vse na prvo žogo. Le zdravi lasje nam bodo vrnili zadovoljiv videz.