Obvezni trendi za celostno spomladansko prebujanje

Letošnja pomlad ni prav nič potiho potrkala na vrata, ampak je vstopila precej hitro. Priznaj, da te prijetno toplo sonce vsak dan zvleče v središče mesta na sprehod, na tržnico, kjer najraje opazuješ mimoidoče. Ker pa tudi drugi opazujejo tebe, poskrbi, da te bo spomladansko sonce osvetlilo v najlepši luči.

Nohti so ogledalo urejene ženske …

Ko se boš sprehajala po ulici s kavo v rokah, ne pozabi na urejenost svojih nohtov. Že osnovna manikura za urejene nohte je načeloma dovolj, vendar poskusiš lahko tudi z letošnjimi spomladanskimi trendi, ki jih narekujejo številne modne revije po svetu. Med njimi je na primer klasična francoska manikura z nežno roza lakom – naj moda iz zgodnjih 2000-ih živi tudi letos, vendar naj bodo konice zaobljene in ne oglate ali špičaste.

A bodi malo bolj drzna in pastelne barve zamenjaj z bolj vpadljivimi barvami. Živa svetlo modra barva te bo ob vsakem pogledu na nohte spomnila na neskončno in jasno pomladno nebo. Ker pa že vsi noro pogrešamo zabave, naj tvoji nohti kot diskoteka zablestijo v neonsko zeleni barvi. Ko pa boš povsem brez idej, se odloči za klasično živo rdečo barvo za bolj eleganten videz.

Naj ne bodo vsi nohti na prstih enaki. Tudi to pomlad velja, da lahko prstanca popestriš z drugačnim vzorcem. Pobarvaj ju z bleščicami, ali pa pobarvaj le del nohta, ne celega – to je letošnja novost! Za češnjico na vrhu tortice pa … preprosto nariši češnjici na oba prstanca!

… brada pa urejenega moškega

Za antične Egipčane je brada pri moških pomenila visok položaj v družbi in bogastvo, Rimljani pa so z brado naznanjali žalovanje. Danes brada ne označuje položaja v družbi, saj se za brado odloča skoraj polovica moških vseh let. Lahko pa način, kako brado urediš, označuje, kako dobro slediš sodobnim trendom, si v modi, konec koncev pa brada močno spremeni obliko in videz obraza ter izraža tvoj priljubljeni slog.

Rahlo neobrita brada je pred leti morda označevala lenega moškega, zato so proizvajalci britvic glasno oglaševali redno in gladko britje. Danes je delno neobrita brada nekaj povsem običajnega in privlačenga. Je preprosta, obnese se pri večini moških obrazov, vendar moraš paziti, da brado pobriješ enakomerno.

Če imaš podolgovat obraz in ostrejše poteze ali težavo z neenakomerno poraščenostjo brade, se odloči za brke in kozjo bradico. S tem videzom boš drugim dal vedeti, da si resna in zanesljiva oseba. Tovrstni videz brade lepo dopolnjuje tako kratko kot tudi daljšo frizuro ali bolj razmršene lase. Za ureditev take brade je potrebno malo več natančnosti, je pa to videz, za katerega se najpogosteje odločajo rock zvezde, intelektualci in tudi tisti, ki so malo bolj uporniške narave.

Če sta ti oba prej omenjena videza všeč, imaš lepo raščeno in gosto brado, lahko oba trenda združiš. Preprosto si pusti brado in jo enakomerno prikrajšaj, nato pa pusti, da ti daljši zrastejo le brki. Nastala bo tako imenovan videz “mustašne brade”. S tem videzom boš nedvomno prejel pohvale in marsikdo bo ta videz povezal z videzom filmskih zvezd iz 70. let prejšnjega stoletja. Disco je namreč vedno v modi.

Marko pa poskrbi za urejeno pričesko

Med letošnjimi barvami je paleta zelo široka. Priljubljeni bodo rdeči in oranžni toni, tudi v pastelnih, nežnejših niansah. Te barve se lepo kombinirajo z izrastkom. Izstopali bodo tudi bakreni in koralni odtenki. Na svoj račun boste prišle tudi svetlolaske, vendar letos v bolj snežno-pepelnatem odtenku ali bež blond barvi z enakomernim prelivanjem pramenov iz samega izrastka do konice las. Ker pa barve ne smejo manjkati spomladi, bodo zaželeni tudi vijolični in drugi barvni, pastelni toni. Vse te barvne kombinacije bodo letos v kombinaciji z lastnim izrastkom še bolj zasijale. Temu stilu Marko pravi “shadow root”.

Barvala se boš torej veliko, zato Marko opozarja na še dodatno nego las, tudi zaradi močnejšega sonca. Da bodo lasje zdravi in nahranjeni priporoča naravne in visoko kakovostne izdelke Davines ali kozmetiko L’Oréal.

Kljub temu, da ostri in strogi rezi še nočejo iti ven iz trenda (še posebej pri visokem fru fruju in pažu), je Marko še posebej navdušen, saj je v igro spet prihaja “fru fru” in ostali preprosti, mehki rezi, ki omogočajo enostavnejšo oblikovanje in urejanje pričeske tudi doma, saj lahko lasje padejo malce po svoje. Zelo odmevno je tudi postopno striženje ali resasto striženje – tudi pri fru fruju, pažu … Vse je zelo sproščeno, tako kot pomladni dnevi. Na tak način lasje bolj padejo, izgubijo malce volumna, vendar se lepo podajo k barvnim stilom, ki so omenjeni v prejšnjem odstavku.

Dobrodošli v SMART CUTS

Na začetku tega prispevka smo namenoma pisali o trendih urejanja nohtov in brade, saj želimo poudariti pomen urejenosti celotnega videza. Iz tega razloga je nastal novi lepotni salon SMART CUTS na Brnčičevi ulici 13 v Ljubljani.

Vabimo te, da nas obiščeš v svežem, sodobnem salonu, kjer ti bomo brezplačno svetovali in te spodbudili k osvežitvi spomladanskega videza. Predhodno se naroči na katerokoli storitev na telefonski številki 031 594 451 ali 071 336 003, za frizersko storitev pri Marku pa boš prejel/a še 15 % popust (velja do konca marca 2021).