Projekt Odreži drugačnost je letos stopil v tretjo sezono.

Mesec dni nazaj je bilo na Velenjski plaži poskrbljeno za zabavo, adrenalin, gurmanska razvajanja ter tudi dobrodelnost. Obiskovalce so v Šaleški dolini, po treh letih, znova pričakali frizerji, ki so se zbrali, da bi zopet zavihteli s škarjami za humanitarni namen in uredili pričeske vsakemu, ki se je pridružil dobrodelnemu projektu Odreži drugačnost.

Zbralo se nas je preko 30 frizerjev, ki smo v improviziranem salonu
na Velenjski plaži, strigli za humanitarni namen. In seveda se je tudi ekipa MH Studio pridružila sami akciji!


Letos smo bili res zelo uspešni, saj je bila vrsta za striženje že od samega jutra dolga, z donacijami za nove pričeske pa smo prislužili kar neverjetnih 1.815,54€. Mestna občina Velenje pa je projekt, s katerim zbirajo sredstva za letovanja otrok za Zvezo prijateljev mladine, podprla z dodatno donacijo 2.000€. Znesek se bo prepolovil, 50% za Zvezo prijateljev mladino Velenje in 50% za Zvezo prijateljev mladine Slovenije.

 

“Vesel sem, da se nas najde kar nekaj podobno mislečih, in odziv ljudi na akcijo Odreži drugačnst me še kar preseneča. Vsakemu sodelujočemu in vsakemu obiskovalcu sem resnično hvaležen. Zdi se mi lepo, da pomagamo drug drugemu in z malo truda nekomu podarimo nekaj lepega, predvsem pa narišemo nasmeh na obraz,” je že pred samim dogodkom dejal idejni vodja projekta, Marko Hriberšek.

Na dogodku ni manjkalo znanih obrazov. Pevka Maja Oderlap podpira projekt že od samega začetka, frizer Gašper Kramar je zopet zavihtel s škarjami na samem dogodku, mlečna kraljica 2022 Aleksandra Matan je svojo pričesko prepustila spretnim rokam Marka Hriberška, kot tudi Dejan Krajnc in Samanta Šabić Trajber, nekdanja tekmovalka oddaje Exatlon, Pina Umek, pa je kar priskočila na pomoč Masterchef ekipi (Petra Trofenik, Anita Ferlin in Zala Resnik), ki so pekle palačinke za prostovoljni prispevek in s tem dodatno pomagale, da smo zbrali čimveč denarnih sredstev za otroke.

 

Projekt Odreži drugačnost je podprlo tudi kar nekaj podjetij. Glavni sponzor je bil Davines Slovenija, ki so poleg interiera poskrbeli za kakovostne artikle, katere so uporabljali frizerji za urejanje pričesk obiskovalcem dogodka. Njihovem produkte si lahko pogledaš na spletni strani http://www.davines.com. K frizerjem na pomoč je tudi priskočil Babyliss Slovenija, ki je poskrbel, da je vsak od frizerjev imel na voljo kodralnik in likalnik, tako, da so lahko obiskovalci poleg pranja in negovanje las imeli urejeno frizuro do pike na i. Podjetje G3 Spirits Slovenija je poleg daril za frizerje poskrbeli, da smo nazdravili na uspešen dan z najboljšim proseccom Bottega Gold. Marketinška agencija 404 ERROR hvala za vso pomoč pri realizaciji projekta ter hvala tudi vsem ostalim, brez vas vseh nam ne bi uspelo.

*na dogodku je Davines Slovenija posnel tudi video, ki si ga lahko pogledaš tu —> Davines video

Projekt so tudi podprli iz društva Fellowship for sLOVEnian Hairdressing, kjer so skupaj z idejnim vodjo projekta Markom Hriberškom in Sašo Struga iz FFS, pozvali frizerje in frizerke, da se skupaj z njimi pridružijo dobrodelnemu dogodku kot ambasadorji rok za dobrobit otrok. (Instagram lajv pogovor si lahko ogledaš tu —> IG Live ).

Želimo si, da se vsako leto frizerji med sabo povežemo in združimo moči za dobrodelni namen. Akcija Odreži drugačnost je idealna priložnost, da s skupnimi močmi prispevamo nekaj za tiste, ki pomoč res potrebujejo.

Naj projekt Odreži drugačnost postane tradicija.