Bio koprivni pripravek za lase

Pripravite si blagodejen in več kot učinkovit koprivni pripravek za vaše lase kar doma. Ni pravil, komu je ta pripravek namenjen, saj koprive preprosto ne morejo škoditi.

Kopriva je sicer plevel, ki se ga običajno izogibamo (že zaradi tega, ker nas dobro zapeče, ko se jih dotaknemo). A že ptički na drevesih čivkajo o blagodejnih učinkih kopriv. Pijemo jih lahko kot čaj, posušene lahko natresemo v jogurt ali druge jedi, pripravimo si lahko vročo kopel.

Ljudski rek pravi, da ni mineralov, ki jo potrebuje naše telo in je ne bi vsebovala kopriva. Izstopa po vsebnosti kalcija in magnezija, bogata je z železom, vsebuje še vrsto manjših količin drugih rudnin in veliko mikroelementov. Je bogati vir beta karotena in vitamina C, a ji tudi drugih vitaminov ne manjka.

In kaj ima to veze z lasmi?

Za vas smo pripravili domač in sila enostaven koprivni pripravek, s katerim si lahko izpirate vaše lase. S tem vam bodo lasje izjemno hvaležni – lase in lasišče boste nahranili s pomembnimi sestavinami, naredili jih boste sijoče in mehke, odstranili boste odvečne maščobe, predvsem pa se boste s tem pripravkom za vselej izognili morebnitnemu prhljaju. Koprivni pripravek dodatno pomirja razdraženo lasišče, preprečuje izpadanje las in pospešuje rast s krepitvijo lasnih mešičkov.

Zvarek pripravite kar doma

  1. V spomladanskih časih se sprehodite okoli vaše hiše in prepričani smo, da boste naleteli na koprive. Poiščite mlade poganjke in jih naberite. Te imajo največ učinkovin in ogromno količino blagodejnega eteričnega olja.
  2. Koprive posušimo na svežem in suhem zraku 2—3 dni. Lahko jih posušimo v pečici, ogreti na 50 stopinj celzija.
  3. Pripravimo si jabolčni kis – najbolje je, če imate domačega – zelo fino cedilo in posodo za shranjevanje.
  4. Posušene koprive stresemo v vrelo vodo in jih v vreli vodi namakamo 20 minut – kot da bi kuhali čaj.
  5. Dodamo žličko in pol jabolčnega kisa v ohlajeno posodo in dobro premešamo.
  6. Zmes precedimo in prelijemo v ločeno posodo za shranjevanje.

Kako pravilno nanašamo?

Uporaba je sila preprosta. Pred uporabo pripravka si najprej dvakrat operite lase, nato pa mokre lase spirajte s koprivnim pripravkom in pripravek dobro vmasirajte v lasišče. To še enkrat ponovite. Pomembno je, da PRIPRAVKA NE SPIRATE z vodo.