Sedaj, ko smo se končno skoraj v celoti osvobodili koronavirusnih ukrepov, lahko spet razmišljamo o svečanih dogodkih, jubilejih, obiskih elegantnih večernih prireditev, birm in porok. Časa za priprave ni veliko, saj so vroči poletni dnevi praktično pred nami – in ti kličejo po druženjih in galantnih zabavah. Rešitev so hitri kodri elegantnega videza.

Kako izbrati pravo pričesko, ki bo pustila vtis, a bo preprosta in obstojna? Odločite se za nežne in bujne valove. Glamur lahko namreč največkrat dosežemo ravno po principu manj je več. Skodrani in spuščeni lasje veljajo za preprosto frizuro, vendar ob spremljavi svetlečih kovinskih sponk in z večernim ličenjem ter koktajl obleko boste vsekakor zasijale.

Nenaravni lasje so najprimernejši

Zanimivo je dejstvo, da so za kodre oziroma valove najprimernejši predhodno obdelani lasje. Torej lasje, ki so pobarvani ali pred tem termično obdelovali. Seveda boste najlepše kodre dosegle tiste punce, ki imate že gensko bolj skodrane lase. Sicer so za kodre najprimernejši lasje, ki niso ne pretanki in ne premočni oziroma predebeli. Pravi so torej nekje vmes. Prav tako se teže kodrajo lasje, ki so postriženi enakomerno.

Naučite se pravilnega kodranja doma

  1. Ko se odločite za kodranje, lase najprej nahranite. Za to uporabite hidrošampon, hidromasko in hranilno olje za lase. Preden začnete s kodranjem s kodralnikom ali z likalnikom, lase dodatno zaščitite s sprejem za termično obdelavo.
  2. Večina punc lase kodra z likalnikom. To najbolj učinkovito opravite tako, da vzamete pramen debeline okoli 3 cm. Pomembno je, da so prameni podobne debeline.
  3. Če želite ustvariti le kodre, likalnik enakomerno drsajte po pramenu z 2-seknudnimi postanki na vsakem predelu pramena pod kotom 45 stopinj. Če želite kodrom dodati še volumen, z likalnikom drsajte pod kotom 90 stopinj.
  4. Likalnik ali kodralnik ne sme nikoli preseči temperature 180 stopinj celzija. Priporočljiva je tudi uporaba likalnika ali kodralnika s keramično grelno ploščico.
  5. Če želite še bolj intenzivne kodre, posamezne kodre po končanem kodranju spnite v kolobar in ga fiksirajte s šestico ter nato kolobar rahlo utrdite z lakom za lase.
  6. Ko se kolobarji povsem ohladijo, odstranite šestice in razspustite kodre. Dodatno predlagamo, da lase po končanem kodranju razčešete, saj bo celotna pričeska izpadla bolj košata in razkošna.